3 cawan susu segar
7 keping roti putih
Kismis
Anggur (dipotong kecil)
Gula halus
1 biji telur ayam
1 sudu besar tepung jagung
Mentega
Cara-cara
1. Koyak-koyakkan roti dan rendam di dalam susu segar selama 1 jam.
2. Campurkan telur ayam, tepung jagung dan gula halus. Kacau sebati.
3. Tambahkan kepada rendaman roti.
4. Masukkan kismis dan anggur. Gaul rata.
5. Sapukan sedikit mentega pada loyang.
6. Masukkan adunan tadi ke dalam loyang.
7. Bakar di dalam oven dengan suhu 150'C selama 1 jam atau sehingga puding masak.
8. Sejukkan di dalam peti sejuk.
9. Potong kecil dan hidangkan.
4 comments:
gila banyaaaak dah ko post
hehehehe.... bagus bagus. nanti kang ko letak adsense insya-Allaah akan very2 targeted :)
tapi ada x orang melayu boh add pasal memasak ek?
tapi takpe
aku pon nanti sonang kot2 nak masak kat bilik asrama 'baruuu' aku. hehehehehe...
hehe..nih banyak yg from fotopages hari tu laa..aku bawak pindah sini copy paste dlm sehari, tu yg jadik berlambak2 tuh :P
iza, gula tu agak2 berapa? 1 cawan?
fazid, sori lambat..berzaman dah tak masuk blog nih, hehe.. haa..aku ni tak kuat manis, so letak dlm setengah cawan jek..bagi rasa manis2 buah gitu.
Post a Comment